ELS AIGUAMOLLS DE RUFEA A LLEIDA

Els aiguamolls formen part  de les zones humides disperses per la plana de Lleida.

Els aiguamolls de Rufea són una zona humida d’interès ecològic i social. Estan situats prop de l’ermita de Butsènit, a mig camí entre la Mitjana i l’embassament d’Utxesa.


PUBLICITAT



Els aiguamolls a banda d’un espai per passejar i gaudir del paisatge, té usos naturalistes i educatius.

Les zones humides gaudeixen d’una bona disponibilitat d’aigua, al sòl i a l’ambient, fet que fa possible el creixement del bosc de ribera on hi trobem àlbers, freixes,  xops i verns.

La vegetació de tipus arbustiu més característica són els salzes i els tamarius i també l’arç blanc, el sanguinyol, l’esbarzer i el roser entre d’altres.

Als marges de les basses i dins de l’aigua trobem el canyís, la boga, el jonc o el lliri groc.

A les zones amb aigua, vora les basses i prop del riu podem veure ocells com l’ànec coll-verd, la gallineta o polla d’aigua, el martinet blanc  i el bernat pescaire.

També hi podem veure blauets, arpelles sobrevolant l’indret i les colònies de corb marí gros durant la tardor i l’hivern.

Els aiguamolls de Rufea formen part del camí del riu que, en recórrer l’horta de Lleida,  enllaça un conjunt d’espais de valor natural i humà (Granyena, la Mitjana, el tram urbà del riu, Rufea, Butsènit), articulats al voltant de l’aigua, en el marc del corredor ecològic  més important de Ponent, el riu Segre.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina d'Informació i Turisme de Lleida

Major 31, bis25007 Lleida

Comarca:

Segrià
Telèfon:
973 700 319
E-mail:
infoturisme@paeria.es

Més informació

LLegeix també EL PARC DE LA MITJANA
EL CAMÍ DEL RIU

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.